Zandvoort 30-08-'05
België 31-08-05
Frankrijk 31-08 - 11-09-'05
Spanje 11 - 23-09-'05
Marokko 23-09 - 10-10 / 08-03 - 08-06
West-Sahara  
Mauritanië 14 - 17-10-'05
Senegal 18-10 - 25-11-'05
Gambia 04-11 -10-11
Mali 26-11 - 18-12
Burkina Faso 19-12 -
Niger 25/26 - 31-12, 16-01 '06 - 18-02-'06 /
Benin 18-02 - 08-03-'06
Niger 10-06 - 26-06-'06
Tsjaad 06-06 - 30-06-'06
Kameroen 30-06 - 21-07-'06
Gabon 03-07 - 09-08-'06
Congo 23-07 - 09-08'06
DRC  
Angola 09-08 -
Namibië 09 -
Zambia  
Botswana  
Namibië 09 -
Zuid Afrika 02-11-'06 -13-04-'07
Mozambique 13-04 - 28-04-'07
Malawi 28-04-'07 -
Tanzania  
Kenya  
Ethiopië  
Djibouti  
Soedan  
Egypte  
Libië  
Tunesië  

Dag 306, Vrijdag 30 juni Route N'Djamena – Kousséri (grensplaats Kameroen) – Mora - Maroua

   
 

Kilometerstand begin 40.902

  Kilometerstand eind 41.187
  Km vandaag 275
  Km totaal 25.943
  Afgelopen dagen 20 km gereden eindtotaal was 25.668 voor vertrek
   
 

Vertrektijd 10.45 uur

  Aankomsttijd 18.30 uur
  Aantal uren onderweg 7u en drie kwartier
   
  07.00 Opgestaan om voor ons vertrek nog een uurtje te kunnen besteden aan het internet (logboek en belangrijke mailtjes). Ondertussen haalt Peter de paspoorten op bij de ambassade.
   
 

Gisteravond gezellig gegeten in een typische Franse bistro. De eigenaar staat zelf in de keuken en verwend zijn gasten met de meest heerlijke Bourgondische gerechten. De “Bistro” is een combinatie van een gezellig bruin café en een levendig restaurant met grote muurschilderingen als decoratie. Deze fransman heeft het helemaal slim aangepakt door de verkoop van luxe Europese lekkernijen die vaak lastig zijn te vinden. Hij heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen, whisky's, likeuren en franse kazen. Waarschijnlijk wordt dit door de Lonely Planet bedoeld wanneer ze schrijven over het Europese gevoel dat je hier kunt vinden.

   
 

10.45 We maken ons op voor vertrek. Nog snel een kop koffie in een patisserie. Je weet maar nooit hoeveel tijd wij moeten besteden aan de grensformaliteiten en dan is het toch fijn niet te snakken naar een versnapering of id.

   
 

N'Djamena ligt slechts op 11 km van de grens en Kousséri staat netjes aangegeven op de verkeersborden. Enigszins onhandig als bij een rotonde dit plaatsje op twee borden met twee verschillende richtingen wordt aangegeven!?! Maar een vriendelijke agent wijst ons de juiste weg. Hij vergeet daarbij te vermelden dat de volgende afslag die wij moeten nemen niet met een verkeersbord staat aangegeven en zo rijden wij alsnog tien kilometer te ver door.

   
  12.20 Grensformaliteiten afhandelen van Tsjaad verloopt zonder problemen. Een extra check bij de afdeling van de ‘geheime politie'. Het bestaan hiervan hebben we tot nu alleen meegemaakt in dit land.
   
 

Het feit dat we vandaag volgens de boeken (en actuele sites) het meest corrupte land binnenrijden geeft een spannend bijgevoel. Het ritueel van grensovergangen is inmiddels zo bekend dat we ons daar niet meer druk over maken, maar vandaag stroomt er een verhoogde adrenaline door het bloed.

 

Om Kameroen in te rijden moeten we een rivier oversteken en dat geeft weer zo'n karakteristiek Afrikaans plaatje. Rondom onze auto is het een vrolijk gekkenhuis (link foto brug grens). Auto's persen zich overal tussen, vrachtwagens staan stil met autopech, brommertjes pruttelen langszij en overal scharrelen voetgangers tussendoor. Complete chaos ontstaat wanneer een kudde ‘Courie koeien' zich op de brug wagen. Forse onhandige beesten met gevaarlijk grote horens. Na ongeveer een half uur waarin niemand een meter is opgeschoven wordt besloten dat de koeien weer van de brug moeten en op een ander tijdstip de oversteek mogen wagen. In een gezapig tempo rijden we naar de overkant waar Kameroen op ons wacht.

   
 

14.30 Ontmoeting met andere “Overlanders”! (link foto Betty en gerard)Het eerste contact dat we maken in Kameroen is met Betty en Gerard uit Nederland notabene ( www.exploringtheworld.nl ).

 

Een spontaan en enthousiast koppel dat al veel reis- en kampeerervaring heeft. Uiteraard maken we een praatje en vervolgens laten wij vol trots onze auto zien. Na een aantal maanden reizen vinden wij onszelf erg geordend en gestructureerd met een strak ingericht blokkenmonster. Betty en Gerard krijgen bijna een hartverzakking als ze zien dat onze achterkant tot aan het dak toe is volgestapeld. Als wij vervolgens hun inrichting zien, begrijpen wij hun reactie. Hun Toyota is zo goed ingericht dat je erin kan dansen met zoveel ruimte achterin. Met enige jaloezie neem ik plaats op de ruime (lege) achterbank terwijl Betty mij het keukentje laat zien. Mm, duidelijk mensen met meer ervaring. Wij zullen nog meerdere keren aan deze inrichting terugdenken later in onze reis, als wij met heftige regens ‘gedwongen' zijn 's avonds laat door te rijden op zoek naar een slaapplaats. Het is een leuke ontmoeting en hun reactie over Kameroen haalt veel van onze vrees weg. Zij hebben nergens last gehad van enige corruptie. Nu herken ik enige karaktereigenschappen van Gerard die Peter ook heeft…eindeloos hartstochtelijk ouwehoeren over bijvoorbeeld het wereldkampioenschap voetbal. Dit werkt altijd goed wanneer je wordt aangehouden. Er ontstaat vaak een leuk contact waardoor de politieman/militair geen kans meer ziet om ergens om te vragen. Ja, laat die technieken maar aan mijn liefje over…

   
 

De grensformaliteiten gaan snel en de mensen zijn enorm vriendelijk. We kopen een verzekering voor de komende twee maanden (CFA 26.000) die in de Centraal Afrikaanse landen geldig is. En over een goed geasfalteerde weg rijden we via Mora naar Maroua waar we overnachten.

   
  18.30 Hotel “Le Relais de Porte Mayo” in Maroua. Een aantal ronde modernere hutjes die hier ‘Boukarous' worden genoemd. Volgens de gids is hier de bar waar het ‘leeft'. En inderdaad er zitten al redelijk wat locals aan het bier. Goed voorbeeld doet goed volgen en wij nestelen ons met een lokaal biertje, de “33” en wat nootjes.
   
  Wat een topdag! Absoluut geen last gehad van de veel beschreven corruptie. Misschien is het mazzel en gaan we het nog meemaken, maar eerlijk gezegd denken we van niet -ook door de verhalen van Gerard en Betty-. De mensen zijn buitengewoon vriendelijk en altijd is er een grote welgemeende glimlach. De sfeer voelt warm en open.
 

Opmerkelijk hoe een paar honderd kilometer voor zoveel verschillen kan zorgen. De overgang van een woestijnland naar een meer tropisch land is groots. En dat was al gelijk na de brug. Van het droge, stoffige en kale Tsjaad naar het groene volbegroeide Kameroen.

   
   
  Dag 307, Zaterdag 1 juli Maroua – Mokola – Rhumsiki – Maroua
   
 

Kilometerstand begin 41.187

  Kilometerstand eind 41.435
  Km vandaag 248
  Km totaal 26.191
   
 

07.00 Opgestaan. Vandaag gaan we deze streek een beetje verkennen. We zijn vlakbij de “Mandara Mountains” , een mooie bergachtige omgeving waar een aantal fascinerende dorpjes liggen die nog rijk zijn aan traditionele culturen.

   
 

Hoewel de omgeving veel groener oogt is hier nog niet veel regen gevallen. De brede rivier Mao die we oversteken staat volledig droog. Ongeveer 13 km ten zuiden van Maroua nemen we de afslag richting de bergen. Als we door de kleine dorpjes heen rijden valt ons één ding gelijk op; er zijn nergens grote afvalhopen. Geen bergen vuil die aangeven dat wij een dorpje naderen. Geen huisjes begraven onder zwarte of witte restanten van plastic zakjes.

 

Wat is dat gelijk een ander gezicht. De schoonheid van de natuur wordt zoveel meer benadrukt. En dit geeft ook het gevoel dat de mensen hier veel meer aandacht voor hun omgeving hebben. En wat voor een omgeving! Hoge groenbegroeide bergen met opvallend grote rotsen en keien. (link foto maanlandschap)

   
 

Via een onverharde weg bereiken we rond half twaalf het kleine dorpje Rhumsiki (foto link Rhumsiki berg) waar we een drankje drinken in de plaatselijke bar; “La tour d'argent”. Een zeventienjarige jongen genaamd ‘Julius Cezer' kiezen we uit als onze gids. Het blijft leuk om een beetje over de gebruiken en rituelen te leren van de plaatselijke bevolking. Hoewel de boodschap van de genezer/ziener over onze toekomst stiekem een beetje teleurstellend is. Volgens hem, of eigenlijk de krab waarmee hij samenwerkt, hebben we een hele mooie en veilige reis in Afrika, maar ligt onze toekomst toch echt in Europa…Tijd zal het uitwijzen.

   
 

13.00 Een traditionele pizza als lunch bij ‘Don Quichotte', de plaatselijke held. Super relaxte kerel. Een mix van Afrikaanse opvattingen en Westerse ideeën kenmerken zijn persoonlijkheid. Zo was hij de opstandeling van de omgeving toen hij niet als vanzelfsprekend giften van westerse zorginstellingen accepteerde. Maar in zijn ogen is het effectiever wanneer de bevolking zelf een bepaalde verantwoordelijkheid draagt bij de ontwikkeling van het dorp. Dus bij een levering van een waterpomp moet er in het dorp iemand zijn die de pomp in- en uit elkaar kan halen. Om zo niet afhankelijk te zijn van technici uit het zuiden van Kameroen. Klinkt logisch, maar dit heeft toch voor de nodige opschudding gezorgd een aantal jaren geleden. Na een leuke discussie en zwaar onder de indruk van zijn hartelijkheid verlaten wij rond half vier het dorpje. En opnieuw hebben wij een topdag in Kameroen. We kunnen het ons absoluut niet voorstellen dat er mensen zijn die dit een lastig land vinden. Ook vandaag hebben we totaal geen last van corrupte agenten. Integendeel, die paar keer dat we worden aangehouden zijn ze de vriendelijkheid zelve. We durven nu al te beweren dat Kameroen door die negatieve publiciteit enorm veel onrecht wordt aangedaan. In ieder geval voor de simpele toerist.

   
 

20.00 Geïnstalleerd voor de wedstrijd Brazilië – Frankrijk. Het lijkt dat de vrouwen hier nog fanatieker zijn dan de mannen. Niet te laat gaan slapen.

   
   
  Dag 308, Zondag 2 juli Route Maroua – Garoua – N'Gaoundéré
   
 

Kilometerstand begin 41.435

  Kilometerstand eind 41.911
  Km vandaag 476
  Km totaal 26.667
   
 

Vertrektijd 09.10

  Aankomsttijd 17.15
  Aantal uren onderweg 8
   
  07.00 Opgestaan
   
  09.10 Je vraagt je af hoelang we nodig hebben voor een douche en ontbijt, maar iets na negenen vertrekken we richting N'Gaoundéré.
   
  Tanken 41.437km 70 ½ liter 40.000CFA
   
 

Wat is Kameroen een mooi land (link foto landschap noord kameroen). Glooiende heuvels wisselen af met lange uitgestrekte vlaktes. Kleuren vloeien over van lichtgroen naar diepdonkergroen. Lage volbegroeide stuiken en sterke trotse bomen groeien steeds dichter bij elkaar. We zakken af richting het tropisch regenwoudklimaat…Onderweg rijden we langs Parc National de Waza waar om de paar honderd meter waarschuwingsborden staan voor overstekende olifanten, giraffen of laagkruipende krokodillen. Oké, dat laatste is niet waar.

   
 

17.15 N'Gaoundéré, hotel Transcam. Een modern uitziend hotel met prima kamers.

Vroeg gegeten en vroeg gaan slapen.
   
   
  Dag 308, Maandag 3 juli N'Gaoundéré
   
 

Een heftige tropische regenbui begroet ons op deze vroege maandagmorgen. Na het ontbijt begeven we ons naar de bank om geld te wisselen. Er staan lange rijen omdat het vandaag betaaldag is en iedereen zijn loon komt halen. En opnieuw is er een groot verschil te merken met de vorige landen; mensen staan netjes in lange rijen! Geen geduw, gedrang of tien man hijgend in je nek.

   
 

Na de bank willen we tanken maar dat gaat even duren…De tankwagen wordt pas rond elf uur verwacht. Tot die tijd vermaken we ons in het dorpje en drinken nog een kopje koffie in het hotel. Echter, om half twaalf is de tankwagen nog niet gearriveerd en we besluiten alsnog bij een kwalitatief minder goed station de auto vol te gooien. Daarna weer terug naar de bank waar ze onze cheques hebben vastgehouden voor controle op valsheid. Het duurt allemaal iets langer dan verwacht en dus maken we van vandaag een rommeldagje. De tankwagen is inmiddels gearriveerd en we gooien de jerrycans vol met 40 liter diesel ((21.700CFA) -We hebben een route in ons hoofd via pistes en binnenwegen richting de Ring Road voor de komende dagen, maar we hebben geen idee of we daar makkelijk aan diesel kunnen komen-.

   
  In de middag verkennen we de omgeving. We rijden 35 km het plaatsje uit op zoek naar een oude farm die is omgebouwd tot een hotelletje. Helaas is het nog gesloten en opent pas in augustus als het toeristenseizoen weer begint. We krijgen een korte rondleiding en het ligt echt heel mooi aan een kratermeer. Ondertussen stapelen dikke zwarte wolken zich op boven ons hoofd en we trekken een sprintje terug naar de auto. Net op tijd voor de grote regendruppels naar beneden vallen. De terugweg gaat iets langzamer…
   
 

Terug in het dorp nemen we in één van de barretjes een biertje. Weer is er een groot verschil met de vorige (islamitische) landen. Het theeritueel heeft plaatsgemaakt voor halve liter flessen bier. Muziek schalt uit de boxen die buiten hangen en het is net een kermis…ieder barretje heeft zijn eigen muziek…maar het is wel gezellig.

   
 

19.00 Tijdens het avondeten in het populaire La Plazza hebben we gezelschap van de eigenaar, een Libanees opgegroeid in Kameroen. Uitgebreide verhalen over deze streek en de ‘streken' van de Kameroenezen…Zo is bekend dat als je een stuk vlees koopt er een groot stuk wordt afgesneden, maar tegelijkertijd een kleiner stuk in de kaplaars van de verkoper verdwijnt…Of een grappig en voor ons onbekend gebruik is hoe ze hier aanwijzen wat ze willen; met getuite lippen duiden ze naar het voorwerp dat ze willen. Onze Kameroense Libanees werd in Parijs niet altijd goed begrepen met dit goedbedoelde gebaar. En zo had hij nog een aantal vermakelijke verhalen deze avond, maar hij heeft ons niet kunnen overtuigen om een extra dag te blijven.

   
   
  Dag 310, Dinsdag 4 juli Route NGaoundéré – Mambal – Tibati
  ( onverwacht langer doorgereden Banyo-Mayo Darlé- Foumban)
   
 

Kilometerstand begin 42.042 (is plus 11 km gisteravond)

  Kilometerstand eind 42.589
  Km vandaag 547
  Km totaal 27.345
   
 

Vertrektijd 07.45 uur

  Aankomsttijd 23.10 uur
  Aantal uren onderweg 15 ½
   
  06.15 opgestaan
   
  07.45 vertrek. De komende dagen willen we afzakken naar het noordwestelijke gedeelte van Kameroen, Mount Oku en omgeving. In dit bergachtig gebied is er een weg die ze toepasselijk de Ring Road noemen en in een cirkel door deze bergen loopt. Dit is ongeveer 700km rijden maar via niet afgemaakte wegen en pistes. Aldus hebben wij de komende drie dagen als reisdagen ingepland.
   
 

13.20 Aankomst Tibati. Dit ging voorspoediger dan verwacht en dus besluiten we door te rijden naar Banyo en eventueel Mayo Darlé. Afhankelijk hoe de pistes verder zijn.

  16.30 Banyo. Opnieuw beslissen we door te rijden. Het regent weer, maar de weg is goed en het is slechts 57km naar Mayo via geasfalteerde weg.
 

17.45 Mayo Darlé. Ja en dan is er twijfel…Er zijn geen kleine motels in dit dorp en de regen komt nog steeds met bakken uit de lucht vallen. Mm, dit is zo'n moment dat we terugdenken aan de comfortabel ingerichte Toyota van Betty en Gerard…

  De piste die we wilden nemen om in het Noorden op de Ring Road uit te komen is volgens de plaatselijke politieman gesloten, maar volgens hem is de weg naar Foundam (150km) goed geasfalteerd. Daar zou wel een klein aanbod hotels zijn. Een kleine rekensom laat zien dat we dan nog ongeveer 2 ½ uur moeten doorrijden en we besluiten het erop te wagen.
   
 

We rijden de donkere avond in. Stromende regen en heldere lichtflitsen creëren een spannend schaduwspel met de anders onzichtbare bomen. Gelukzalig genieten we ondertussen van het zelfgemaakte broodje kaas en een biertje. Terwijl het blokkenmonster langzaam zijn weg vindt op dit zogenaamde onveilige tijdstip. Reizen in het donker wordt altijd afgeraden, maar we zouden dit absoluut niet willen missen. De verlatenheid wordt extra geaccentueerd door de duisternis waarin wij ons nu bevinden en waar de lucht ons soms opschrikt met felle inslaande bliksemschichten. De goed geasfalteerde weg houdt snel op te bestaan en mijn grap dat we op deze manier pas om 11 uur 's avonds in Foundam arriveren wordt waarheid. Vanaf het plaatsje Magba is het helemaal dramatisch. Over de laatste 60 km doen we meer dan anderhalf uur!

   
 

23.15 Een taxi rijdt ons voor naar hotel “Baba”. Er is geen stromend water, maar een bed is alles waar we naar verlangen…Onverwacht een lange reisdag, maar we hebben genoten.

   
   
 

Dag 311, Woensdag 5 juli Route Foumban – Kumbo

   
 

Kilometerstand begin 42.589

  Kilometerstand eind 42.691
  Km vandaag 102
  Km totaal 27.447
   
  07.30 Opgestaan en ondanks een verschrikkelijk matras toch prima geslapen. De douche is een emmer water over je heen gooien, het hele dorp heeft geen stromend water vanwege een lekke pomp bij de watercentrale.
 

In de ochtend brengen we een bezoek aan het paleis van de sultan en zijn 611 vrouwen…daarna rondje over de markt.

   
 

12.00 Tanken 42.597 km 83 ½ liter 46.000CFA

  En op weg naar Kumbo, een plaats gelegen aan de Ring Road.
   
 

15.00 Lunch in de bergen met waanzinnig uitzicht over de laagliggende valleien. Leuk intermezzo met een passerende boer. Als dank voor het broodje Hollandse kaas krijgen wij 12 mango's cadeau. De mensen hier zijn zo ontzettend hartelijk.

   
 

15.40 Kumbo, een grote uitgestrekte plaats. Huisjes liggen ver verspreid tussen de heuvels en er zijn net zo veel kerkjes als barretjes (link barretje). Overal zie je bordjes met Lutherse kerken, baptische kerken en vrolijk gekleurde kraampjes met reclameborden van bier.

  Ook hier schalt muziek uit de luidsprekers en de mensen lopen rond met een grote glimlach. Het is bijna alsof mensen hier een cursus NLP hebben gehad, geprogrammeerd tot vrolijkheid en optimisme. Boekwinkel met de naam “Good news shop”, een barretje dat heet “Happy Corner” of een padvinderskamp genaamd “Camp Joy”. Een positieve instelling is belangrijk in het leven…We checken in bij hotel Fomo 92(link hotel Fomo 92), een soort jeugdhotel (waar ze gelukkig de iets ouderen ook toelaten).
   
   
  Dag 312, Donderdag 6juli Route Kumbo – Ndu - Nkambe
   
 

Kilometerstand begin 42.696

  Kilometerstand eind 42.848
  Km vandaag 152 (is +5km avond hiervoor)
  Km totaal 27.599
   
  07.30 Heerlijk geslapen in de frisse berglucht. Het is een stuk koeler en ik moet daar wel aan wennen na al die maanden hitte.
   
 

Vandaag gaan we een dagje toeren over de Ring Road richting Ndu en dan naar Nkambe. Deze omgeving is absoluut waanzinnig mooi (link de ring road). Het is te vergelijken met de Zwitserse Alpen, maar dan zonder sneeuw en zonder blanken (link on top off the ring road). De weg is prima onderhouden hoewel het verkeer levensgevaarlijk is. Iedereen scheurt als gekken over de soms smalle wegen langs diepe gapende afgronden. We zien dan ook om de paar kilometer een gekantelde vrachtwagen, bus of personenauto in de afgrond liggen (link de zoveelste omgeslagen). De waarschuwingsborden die langs de weg staan worden blijkbaar ‘vrolijk' genegeerd.

   
   
  Dag 313, Vrijdag 7juli Route Kumbo – Bamenda – Bafoussam - Douala
   
 

Kilometerstand begin 42.848

  Kilometerstand eind 43.271
  Km vandaag 423
  Km totaal 28.022
   
  06.00 Wakker!!! Gisteravond heel vroeg gaan slapen -de frisse berglucht maakt een mens rozig-…En nu is het een prima moment voor een heerlijke ochtendwandeling. De zon is nog maar half op en de ochtenddauw zorgt voor een mooie glinsterende gloed. Het dorpje zelf is al redelijk actief. Overal lopen mannen en vrouwen richting de akkers (theeplantages) (link Cameroon tea estates) om weer aan het werk te gaan. En iedereen is weer zo hartelijk. Het contact dat je maakt, hun begroeting komt met een stralende glimlach recht uit het hart. Wat fijn om zo de dag te beginnen
   
 

09.00 Vloeistoffen auto nagekeken. Alles in orde en we vertrekken.

   
  13.45 Lunch in Bafoussam. Een grote plaats en voor ons absoluut niet aantrekkelijk. In tegenstelling tot het noorden is hier alles weer veel viezer. Overal ligt afval verspreid op de straten en de verkeerschaos is enorm. Na de lunch rijden we weer door, weinig behoefte dit plaatsje verder te verkennen.
   
  16.30 Het valt op dat de omgeving na Bafoussam weer veel armer oogt. In het noorden waren het nog echt stenen huisjes met dakplaten, maar dit is weer vervangen door oude vervallen hutjes die bijna uit elkaar vallen. Ook geven grote afvalhopen weer aan dat we een dorpje naderen. Wat een verschil met het veel schoner lijkende noorden.
   
 

18:30 We zijn bijna in Douala, nog maar 5 km, maar dan…

  Er wordt aan de weg gewerkt en het is een enorme verkeerspuinhoop!! Bah, bah, bah…
  We staan gewoon stil! Geen enkele beweging!
  Het is uiteindelijk 9 uur als we Douala binnenrijden…Het Akwa hotel in het centrum is het niet echt en we gaan dus voor luxe; hotel Meridien iets buiten de stad.
   
   
  Dag 314, Zaterdag 8 juli
  Het is weekend. En de grauwe regenachtige dag draagt helemaal bij aan een superlui gevoel…Lekker beetje hangen, lezen en niks doen…
   
   
  Dag 315, Zondag 9 juli Route Douala - Yaoundé
   
 

Kilometerstand begin 43.271

  Kilometerstand eind
  Km vandaag
  Km totaal 28.022
   
 

Rond het middaguur rijden we naar de hoofdstad van Kameroen. De komende dagen ‘moeten' we daar doorbrengen om de visa te regelen voor Gabon en Congo. Die ‘wacht'dagen gaan we doorbrengen met het uitzoeken waar we de Pygmees kunnen vinden en erg belangrijk hoe we daar dan komen.

  Volgens een niet-gedetailleerde kaart van West-Afrika bevinden zij zich in het gebied van Kameroen dat grenst aan Kongo. De vraag is of we daar de grens oversteken en via het noorden van Kongo naar Gabon doorsteken. Of in Kameroen blijven en terugrijden naar Yaoundé om dan naar Gabon door te reizen. Wat we willen uitzoeken is de staat van de pistes (of karrensporen) in dat gebied. Of ze toegankelijk zijn ondanks het regenseizoen. En of het mogelijk is daar de grens over te steken naar Kongo en van Kongo vervolgens naar Gabon.
  Naast het uitzoeken willen we toch nog een keer kritisch naar de inrichting van het blokkenmonster kijken. Uitzoeken of het toch niet mogelijk is om zonder te veel handelingen (verplaatsen van kisten, stoelen etc) in de auto te kunnen slapen.
  Kortom, deze dagen moet er hard worden gewerkt…
   
   
  Dag 316, Maandag 10 - Dag 317, dinsdag 11 - Dag 318, woensdag 12 juli
   
 

Woensdagmiddag, half één.

Pff, deze dagen veel tijd en aandacht besteed aan de auto om wederom een volle leren tas klaar te hebben en terug te sturen naar Nederland. Edoch, DHL rekent maar liefst 570 euro voor dit pakketje! We houden het dan wel bij ons…

  Voordeel is wel dat we nu nog beter zijn ingericht en er is een mogelijkheid gecreëerd om makkelijker in de auto te slapen…Gistermiddag hebben we onze hele huisvoorraad uitgestald voor het hotel. Om moedeloos van te worden. En toch zijn het allemaal spullen die wij voor deze lange reis nodig hebben –hoewel de bibliotheek met bijna dertig boeken iets overdreven was-. Afin, de visa zijn binnen. De auto is bijna gepakt. Nu nog iets meer lezen over het gebied waar we naar toe reizen en dan kunnen we morgen weer op pad.
   
  Het plan is te reizen naar de grens Kameroen – Kongo waar de Pygmees leven. Via de route Yanoundé – Bertoua – Batouri – Kenzou – Yokadouma – Molounda - Ouesso (Kongo). Van dit gebied zijn geen gedetailleerde kaarten te vinden. Maar met een kopie van een landkaart uit 1973 hebben we een soort idee van de wegen/pistes die daar zijn, maar echt duidelijk is dit allemaal niet. Via het noorden van Kongo willen we vervolgens terugsteken naar Gabon.
   
 

Voor ons betekent dit absoluut weer een heel nieuw avontuur. Van de droge woestijn nu naar de natte tropische regenwouden…

   
   
   
   
   
   
   
Kameroen